klímával fűteni

Vajon megéri klímával fűteni?

Napjainkban a fűtésrendszer kialakítása igencsak nagy fejtörést okoz a legtöbb embernek. Melyik volna a leginkább költséghatékony, egyszerű megoldás? Érdemes klímával fűteni az ingatlant vagy egyéb megoldást kellene keresnünk? Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel. Nos, a klímának mindenképpen nagy előnyére válik a tény, hogy télen és nyáron ugyanazt a rendszert használhatjuk, tehát nem szükséges külön-külön beépíteni a fűtést és a hűtést ellátó berendezéseket. Megtakaríthatjuk a gáz- és villanyfűtés, valamint a kémény kiépítésének költségét. Olyan helyeken is lehet klímával fűteni, ahol nincsen kiépítve a gázhálózat.

Ráadásul nagyon könnyű szeparálni a klímaberendezés működését, további előnye, hogy mobiltelefonról szabályozhatjuk a hőmérsékletet, interneten keresztül még távolról is beállíthatjuk a kívánt hőfokot. Így a rendszer nem fűt fölöslegesen, ha nem tartózkodik otthon senki. Mobilon feljebb vihetjük a hőfokot, mielőtt elindulnánk hazafelé a munkából, így kellemes meleg lesz az otthonunkban, mire hazaérünk. Klímával fűteni kényelmes megoldás, mert a gépezet meglehetősen gyorsan dolgozik, alig néhány perc alatt kellemes meleget teremt a helyiségben, ahová telepítve van. Tehát a légkondicionáló kiváltja a korábbi fűtési formákat.

Miért ideális a vályogház?

Sokan azt gondolják, hogy a vályog már elavult megoldásnak számít, pedig ennek előnyös tulajdonságai vannak és az innovatív vályogépítési technikáknak köszönhetően, akár remek választásnak is bizonyulhat építkezéshez. Egy jól megépített vályogház optimális hőérzetet ad minden évszakban, nyáron hűs légteret biztosít, télen pedig kiválóan megtartja a benti meleget. Némileg feledésbe merült a vályog az utóbbi évtizedekben, mivel megjelentek a különféle építőipari alapanyagok, mint például a tégla. Időről-időre azonban mégis a figyelem középpontjába kerül, nem véletlenül.

Természetes, környezetbarát építőanyag, ami a környezettudatos embereknek rendkívül fontos. Vannak, akik hosszú évekig panelben éltek, aztán vályogház megvétele mellett döntöttek és egyáltalán nem bánták meg a választásukat. A bent uralkodó levegőt össze sem lehet hasonlítani azzal, ami a panelben uralkodott. Ez az építőanyag remek hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, ellentétben a tégla- és betonfalakkal. A vályogház minden évszakban ideális belső mikroklímát teremt, ilyen építményeknél nincs szükség klímaberendezésre vagy kiegészítő fűtésre. Fűtése költséghatékonyan valósítható meg. Egyetlen hátránya a vályognak mindössze az, hogy nedvességre érzékeny anyag.