tanulóbicikli

A tanulóbicikli előnye más bringákkal szemben

A legkisebbeknek általában triciklit szoktak vásárolni, hogy ne kelljen még az egyensúlyozással is bajlódniuk. Azonban a fejlődésük szempontjából sokkal előnyösebb a pedál nélküli, két keréken guruló tanulóbicikli, ami éppen az egyensúlyérzék kialakítására fekteti a hangsúlyt, miközben a tekerés egyelőre háttérbe szorul.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek a tanulóbicikli után sokkal könnyebben szoknak át a hagyományos, pedálos változatokra. Ennek oka, hogy már meg tudják tartani magukat a bringán és csak a pedálozás mesterségét kell elsajátítaniuk, ami jelentősen egyszerűbben megy, ha már a mozgásfejlődésük is elér egy bizonyos szintet.

Ez utóbbi pedig 3-4 éves korra nagyjából be szokott következni, így elmondható, hogy érdemes betartani a tanulóbicikli – hagyományos bicaj sorrendet. Persze adott esetekben a tolókarral bíró triciklik is hasznosak lehetnek, hiszen ezeken egy hosszabb út során meg tudnak pihenni, sőt, szunyókálhatnak is a kicsik, de vélhetően nem ez fogja megalapozni a biciklitudásukat.