Dr. Nagymihály Attila

Hogyan zajlik egy szürkehályog műtét?

Már egy ideje látászavarral küzd, de nem tudja, miként oldhatná meg a problémát? Lassan a hétköznapi munkavégzést is teljesen ellehetetleníti a homályos látás? A szürkehályog nem játék és sajnos nem múlik el magától. Sőt, a tapasztalat azt mutatja, a betegség egyre komolyabb formát ölt, amire jelen pillanatban a gyógyszeres kezelés sem nyújt gyógymódot. Nem kell azonban kétségbeesnie, hiszen az alig 10 perces lézeres műtét maradéktalanul visszaadja a szeme világát!

Persze érthető, ha nem szívesen veti alá magát a procedúrának, főleg úgy, hogy nem tudja mivel áll konkrétan szemben. Ha kíváncsi arra, hogy pontosan hogyan zajlik egy ilyen beavatkozás, akkor mindenképp érdemes szétnéznie a drnagymihaly.hu weboldalon. Megnyugtató a tudat, hogy manapság a modern orvostudomány abszolút rutineljárásnak ítéleti meg a szürkehályog műtétet. A statisztikák szerint, évente az egész világon több mint 18 millió szürkehályog műtétre kerül sor.

Ez igen impozáns szám, ami még a legszkeptikusabbak félelmét is kioltja. Mielőtt sor kerülne az operációra, néhány fontos vizsgálaton kell átesniük a pácienseknek, ahol kiderül, a személyre szabott esetükben melyik műlencse az ideális. Maga a műtét sokkal gyorsabb, mint a vizsgálat, mert ahogy korábban írtuk, 10 percig tart. A szakorvosok szemcseppet használnak az érzéstelenítéshez, aminek köszönhetően a beavatkozás nem jár semmiféle fájdalommal. Mi történik a műtét során?

A szakorvos eltávolítja a homályos látásért felelős elszürkült részt, majd monofokális vagy trifokális műlencsét ültet a helyére. Az előbbivel a közel- vagy a távollátás korrigálható. Az utóbbival, tehát a trifokális műlencsével mindkettő maradéktalanul helyrehozható, így a pácienseknek a későbbiekben semmilyen élethelyzetben nem lesz szükségük szemüvegre. A drnagymihaly.hu weboldalon ehhez hasonló hasznos információkat szerezhet a témában, illetve arra is lehetősége van, hogy időpontot foglaljon a korábban már említett vizsgálatra. Nyerje vissza a szeme világát és térjen vissza a megszokott életéhez!