gérvágó

Ilyen árakon lehet most gérvágó fűrészt kapni

Barkácsolás közben gyakran előfordulhat, hogy az adott munkaanyagot szögben kéne elvágni. Ehhez viszont nem áll rendelkezésünkre a megfelelő eszköz, amivel lehetséges lenne a pontos vágás kivitelezése. Nem érdemes sarokcsiszolóval vagy dekopírral próbálkozni. Ha kíváncsi arra, hogy most mennyibe kerül egy minőségi gérvágó fűrész, akkor egyszerűen kattintson a profibarkacs.hu linkre! Itt minden bizonnyal megtalálhatja az igényeinek megfelelő változatot. Miért van ekkora árkülönbség bizonyos modellek között, holott a teljesítményük közel azonos?

Bár sokat nyom a latba a teljesítmény, ez még korántsem minden. Elvégre elsősorban a precíz vágatok kivitelezése érdekében vásárolunk ilyen eszközöket, ehhez pedig számos profi funkcióra van szükség. A legegyszerűbb és a legolcsóbb változatok az asztali vagy kézi gérvágók, amelyek az otthoni barkácsolás szempontjából ez bizonyos szintig megfelelőek lehetnek. Ha gyakrabban szeretnénk, 45 vagy 95 fokos szögben vágni különböző vastagságú munkaanyagokat, akkor jobb egy elektromos változat mellett dönteni, ami már némileg többe kerül, de korántsem megfizethetetlen.

Például egy kitűnő 1400 W teljesítménnyel és 5000 percenkénti fordulattal működő Einhell már 35 000 Ft körüli áron beszerezhető. Otthoni felhasználás céljából ideális. Olyan funkciókat kapunk ennyiért, mint a dönthető fűrészfej, forgóasztal precíz szögbeállítással, de szorítószerkezettel is el van látva, a munkadarab biztonságos rögzítése érdekében és végül egy praktikus forgácsgyűjtő zsákkal is rendelkezik.

A kategória csúcsát viszont a kombinált gérvágók jelentik, amelyek asztali körfűrésszé alakíthatóak, ezzel még többféle vágást téve lehetővé. Ezeknek az ára már megközelíti a százezres értéket, illetve nem ritkán túl is lépheti azt. A komolyabb munkálatok kivitelezését illetően viszont rendkívül hasznos szerszámnak számít, a számos extrának köszönhetően. Nem szabad megfeledkezni a védőfelszerelés használatáról, független attól, hogy melyik kategóriába tartozó gérvágóval dolgozunk. Ajánlott a védőszemüveg és védőkesztyű viselése.