konténerházak

Jól ismert kialakítások a konténerházak

A lakásépítés elég komoly befektetés és egy életre szóló vállalkozás, ugyanis jó esetben a nyugdíjas éveinket is abban fogjuk eltölteni vagy a gyerekeknek örökölik meg a kellő alapossággal felhúzott ingatlant. A modern technikai fejlődés révén, már kifejezetten sok lehetőség áll a rendelkezésünkre a megálmodott otthonunk megteremtésére.

Egyre népszerűbbé kezdenek válni a különféle konténerházak, amelyek eredetileg az óceán túlpartjáról kerültek át hozzánk. Pontosabban szólva Amerikában divatosak, ugyanis könnyen mozgathatóak, így azokban a térségekben, ahonnan az emberek gyakran költöznek, igen elterjedtek. Teljesen megszokott eljárás, hogy valaki a teljes életét és lakását felrakatja egy kamion platójára, majd több 100 kilométerrel arrébb lepakoltatja, hogy új életet kezdjen, esetleg a munkája miatt van erre szüksége.

Ugyanígy a szezonális vándorlás is gyakori. A konténerházak ugyanakkor lehetnek igen stabilak, ha úgy szeretnénk. Szó sincs arról, hogy csak egyetlen méretes, mondhatni fémdobozban gondolkodjunk, ugyanis több darabbal, szinte LEGO kockaként lehet bánni. 3-4 konténer bátran összeilleszthető emeletes formában.

A konténerházak esetében az sem ritka, amikor az egymástól távolabb elhelyezett független fémrendszerek közötti rész kerül beépítésre. Valójában egyedül a kreativitás szab annak határt, hogy éppen milyen formát fognak kapni a konténerházak. Az interneten rengeteg ötletet találunk erre vonatkozóan. Megnyitva az otthonszuletik.hu oldalt, részletes és alaposan kidolgozott témák formájában járhatunk utána mindannak, ami érdekel bennünket.