gasztroenterológiai konzultáció

Kinek ajánlott a gasztroenterológiai konzultáció?

Amennyiben indokolatlan fogyást, nyelési zavart, erős hasi fájdalmat vagy véres, fekete székletet tapasztal, azonnal forduljon szakorvoshoz! A gasztroenterológiai konzultáció leginkább azoknak ajánlott, akik gyomorégést, kellemetlen szájszagot, hasmenést és teltségérzetet éreznek.

A megbeszélés alatt a szakember alaposan megismeri a páciens panaszait, valamint kórelőzményeit. Ha szükségesnek tartja, akkor ezek alapján vizsgálatokat kezdeményezhet. A felmérés után kidolgozza a beteg gyógyszeres terápiáját. Gyakran kérdezik azt, hogyan zajlik a gasztroenterológiai konzultáció? A rendelőbe érkezést követően, először a recepción dolgozók fogadják. Néhány adminisztratív kérdés megválaszolása után már várja is a szakorvos.

Az, aki első megbeszélésére érkezik, fizikai vizsgálatra is számíthat, ami egy kényelmes ágyon, háton fekve történik. Nem kell levetkőzni hozzá, elegendő a has szabaddá tétele, vagyis a póló felhúzása. A gasztroenterológiai konzultáció előtt nyugodtan reggelizhet, szóval nem kell éhgyomorral maradni.