Nyerspezsgő a fanyar ízek kedvelőinek

Nincs mindenki tisztában azzal, hogy a különböző események kapcsán, milyen jellegű vendéglátás jellemző. Fontos, hogy az étel- és italkínálat az adott színvonalnak megfelelő legyen és semmiképpen ne becsüljék alá az ünnep jellegét. Egy esküvőn, keresztelőn vagy szilveszter éjjelén a nyerspezsgő alapdolognak számít, feltéve ha az a megfelelő íz, amit a vendégek szeretnek.

A francia eljárások és szabályok következtében kerültek meghatározásra a pezsgő elkészítésének és ízesítésének módszerei. Sokan csak leemelnek egy palackot a polcról, mondván, hogy pezsgőt kell venni és nem vesszük figyelembe a nyerspezsgő, vagyis a Brut nature jelölést az üvegen.

A termék márkajelzése alatt minden esetben szerepel annak cukortartalma, amelyet különböző meghatározott nevekkel illetnek. Ebből fakadóan, a nyerspezsgő jelenti a legelső, legalacsonyabb cukortartalommal rendelkező pezsgőfajtát. Tehát, ennek íze fanyar és érdes. Vannak azonban, akik ha pezsgőről van szó, ezt kedvelik a legjobban. A Doux jelölés pedig a legédesebb fajtát jelenti.