Szerkeszthető honlap a WordPress alkalmazásával

Az okostelefonok és a tabletek berobbanása a telekommunikációs piacon, olyan technikai megoldások alkalmazását követelte meg, amelyek segítségével a különböző méretű és felbontású kijelzőkön ugyanaz a tartalom jelenhessen meg. A reszponzív webdesign lényege éppen ez.

A mobilokat gyártó cégek szédületes sebességgel hozzák ki az újabbnál-újabb méretű okostelefonokat. Ezek mellett még ott vannak a tabletek és legújabban már a kettő tulajdonságait ötvöző phabletek is. Azért, hogy a weboldal minden kijelzőn megfelelően olvasható legyen, szükség volt a reszponzív webdesign feltalálására.

Vannak, akik a hagyományos asztali gépről, mások a tabletről vagy az okostelefonról, esetleg a laptopról keresnek rá egy-egy weboldalra. Olyan eset is gyakran előfordul, hogy otthon rákeresünk valamire a számítógépről, majd később ugyanarra az okostelefonról. Ha reszponzív webdesignt alkalmaztak, akkor bármilyen kijelzőn könnyen olvasható a weboldal tartalma és szép a designja.

Ez a módszer általában nem alkalmazható a régebbi honlapoknál, mert költséges és munkaigényes. A weboldalakat nyilván érdemes szakemberrel készíttetni, azonban célszerű olyan tartalomkezelő rendszerre alapozni, amely által a tulajdonosa is tudja kezelni. A WordPress rendszerre épül a szerkeszthető honlap, ezzel felhasználói szintű számítógépes tudás is elegendő legyen a weblap editálásához.

Ez egyrészt nagyon praktikus, másrészt pedig igen gazdaságos, mivel egy bonyolultabb rendszerű honlapon történő módosítás valószínűleg már magasabb informatikai tudást igényelne. A szerkeszthető honlap kifejezetten hasznos annak, aki gyakran kell változtassa a tartalmat, például a webshopok üzemeltetőinek.

A WordPress használatával képeket tudunk feltölteni, bejegyzéseket hozzáadni vagy törölni, stb. A weboldal készítés során, célszerű ezt a tartalomkezelő rendszert alkalmazni, így a későbbiekben probléma nélkül kezelhetjük a saját weblapunkat. A szerkeszthető honlap kezelése egyszerű és könnyen elsajátítható, aminek segítségével sok pénzt megtakaríthatunk. A szakemberek által kivitelezett szerkeszthető honlap garantáltan nem okoz csalódást!