A babérrózsa esztétikus és hasznos

A hobbikertészkedés kiváló tevékenység. Stressz-oldó hatása van, hiszen nyugodt, csendes környezetben hódolhatunk kedvenc elfoglaltságunknak. A díszkertek egyre gyakoribb növénye a babérrózsa, ami a mediterrán térségből került hazánkba.

Az eltérő időjárási feltételekhez igen jól alkalmazkodott, ezért jól érzi magát ebben a környezetben is. Kevés törődést igényel, ezért nagyon szeretik a kertészek ezt a díszcserjét. Nem kell különösebb szakértelem a neveléséhez és drága eszközök beszerzésére sincs szükség.

A babérrózsa egyedüli hátránya, hogy a hidegebb teleket nem viseli el. Ezért télen, a tartósabb fagyok előtt, be kell vinni egy fagymentes helyre, ahol kiválóan átvészeli a hideg napokat, hogy tavasszal ismét pompás virágaival örvendeztesse meg a gondoskodó kertészeket.

A babérrózsa, a színes virágaival a kertbe csalogatja a hasznos rovarokat és a madarakat, így nemcsak esztétikai szerepe van. A rendszeres öntözést is meghálálja, főleg a szárazabb időszakokban. Díszes virága tavasztól kora őszig nyílnak, így egész évben remek dekorációi a kertnek.