Bach virágterápia

A Bach virágterápia a lélekre hat

A lelki eredetű problémákkal igen nehéz megküzdeni. Annak érdekében, hogy kizárólag a természetes eredetű termékek előnyeit élvezhesse, a Bach virágterápia kipróbálása javasolt. Sokszor érződik az emberen az önbizalomhiány, a lehangoltság, a szorongás vagy a szociális problémák.

Dr. Edward Bach nevéhez köthető a virágesszenciákkal történő kezelés, ami lényegében véve hasonlít a homeoterápiához. Mivel a fizikai tüneteket sokszor a különböző lelki problémák okozzák, érdemes a gond forrását kikezelni, nemcsak a tüneteket enyhíteni. A Bach virágterápia lényege, hogy a növények rezgéseit és energiáit cseppek formájában átvigyék az emberi szervezetbe.

Ez azt jelenti, hogy nem tartalmazzák a növények aktív hatóanyagait, amely által elkerülhető az allergia és a túladagolás is. Érdemes kipróbálni az említett Bach virágterápia valamelyik formáját, mert lényegében semmi veszítenivalója nincs. Meglehet sikeresen visszanyeri a lelki egyensúlyt, ezáltal az emberi szervezet is kivirul. Különböző növényekből készült cseppekhez lehet hozzájutni.