A cserbenhagyás és a segítségnyújtás elmulasztása nem azonos fogalom

Balesetet okozott? Ilyenkor bárki – akár tudtán kívül is – könnyen keveredhet büntetőügybe. Ha járművezetőként balesetbe keveredett, és félvállról veszi, akkor könnyen érheti cserbenhagyás vádja. Minden esetben érdemes meggyőződni arról is, hogy kárt is okozott-e.

A cserbenhagyás és a segítségnyújtás elmulasztása a köztudatban azonos fogalom, ám jogilag nem. Előfordulhat, hogy nem is tudja pontosan, hogy mit jelent a cserbenhagyás? A cserbenhagyásnak nem feltétele a személyi sérülés. Ide tartozik természetesen az is, de nem feltétele.

A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján részletes, érthető, jogi sallangoktól mentes leírást talál a cserbenhagyás törvényi meghatározásáról. Ha megvádolták, tájékozódjon időben a jogairól és a kötelességeiről. Nem kizárt, hogy nem érzi magát vétkesnek, és úgy gondolja, hogy nincs szüksége arra, hogy ügyvédhez forduljon, pedig egy tapasztalt ügyvéd óriási segítség egy ilyen helyzetben.

A Vidákovics Ügyvédi Iroda munkatársai nem tesznek különbséget „kis” és „nagy” ügyek között, konzultáljon velük. A vádemeléstől egy esetleges per végégig segítik, képviselik ügyfeleiket. Amennyiben megvádolták, kérdése van, vagy bizonytalan, akkor ne habozzon! A Vidákovics Ügyvédi Iroda elérhetőségét megtalálja a honlapjukon.