falvastagság mérő

A falvastagságmérő nagyszerű eszköz

A mérnöki munka kifejezetten komplex, mivel a szakemberek egyszerre rengeteg dologra kell odafigyeljenek, ha például egy épületet, műszert vagy bármilyen más használati tárgyat készítenek. A falvastagságmérő az üzemekben elképzelhetetlenül sokat segít.

Az anyagvizsgálat alternatívái között olyan barbár módszerek fordulhatnak elő, amelyek akár az anyagot szétroncsolják, így használhatatlanná teszik. Ennek megakadályozására fejlesztették ki a falvastagságmérő különféle típusait, amelyek lényegében az érzékenységben, a méréstartományban és az extra funkciók számában különböznek. Ez utóbbi 3 dolog olyannyira megdobhatja az árat, hogy akár 2,5 millió Ft fölé is emelkedhet. A falvastagságmérő megéri az árát, hiszen gondoljunk csak bele, hogy mennyire fontos biztosítani a minőségellenőrzését!

A gyárakban lévő gépek folyamataiba csúszhat hiba, amit az emberek nem vehetnek észre. A legyártott termék külső szemmel nézve tökéletesnek mutat, de a falvastagságmérő képes megmondani, hogy valóban stimmelnek-e a tervezett méretek.