malachit

A malachit: az örökzöld ásvány

Nem csupán fizikai és kémiai tulajdonságaival, hanem spirituális jelentőségével is kiemelkedik. A malachit egy csodálatosan intenzív zöld ásvány, ami különleges helyet foglal el a természetes kövek világában. A lágyságának köszönhetően, könnyen lehet faragni és csiszolni, éppen ezért sok esetben használják ékszerek elkészítésére. Gyakran emlegetik a változás köveként.

Sokan úgy vélik, hogy elősegíti az érzelmi átalakulást, felszínre hozza az elnyomott érzéseket és a negatív tapasztalatok feldolgozásában is szerepet játszik. A malachit kapcsolódik a szívcsakrához és segít annak harmonizálásában.

Ezen keresztül támogatja a szeretet és az együttérzés erősítését. Egyébként nem csupán az ékszeriparban vált népszerűvé. A művészek, a kézművesek és a tervezők egyaránt felismerték benne a természet erejét és előszeretettel használták fel a műveikben.

Ebben a rohanó világban a malachit egy pillanatra megállít minket és lehetővé teszi azt, hogy kapcsolatba lépjünk önmagunkkal és a környezetünkkel, illetve felfedezzük a legkisebb, mégis legértékesebb dolgokat.