brandy

A brandy nem csupán Európában híres

A készítésének a művészete több száz évre nyúlik vissza. A középkorban az európai szerzetesek már ismerték a mai brandy előállításának technikáját. Rájöttek arra, hogy a bor desztillálásával egy erősebb, tartósabb italt lehet kapni.

A nedű különösen a tengerészek körében vált kedveltté, mivel a hosszú utakon is megőrizte az ízét és minőségét. Külön említést érdemel a francia Cognac régió, ami a világ egyik legismertebb italának a szülőhelye. Ahhoz, hogy a szeszesital a Cognac nevet viselhesse, mindenképpen a régióban kell készülnie.

Az itt előállított brandy a finom, kiegyensúlyozott ízét a vidék különleges klímájának, talajának és a hagyományos készítési módszerének köszönheti. Függetlenül attól, hogy Európából származik, ma már az Egyesült Államokban, Dél-Afrikában és Ausztráliában is készítenek kiváló minőségi variációkat.

Mindegyik márka sajátos jellemzőkkel és ízvilággal rendelkezik. A brandy tehát hosszú, illetve gazdag történelmet tudhat a háta mögött. A megvásárlását lebonyolíthatja az interneten keresztül is.