polikarbonát

A polikarbonát jobb, mint az üveg

Az üvegfelületeknek nagy divatja lett az elmúlt évek építészetében. Nagyon sok hasznos teret és funkciót lát el egyszerre, igen közkedvelt a felhőkarcolókat tervezők és kivitelezők körében, nem úgy, mint a páratlan tulajdonságokkal bíró polikarbonát.

El tudnánk képzelni egy több 100 méter magas tornyot műanyag borítással? Nem igazán, de ennek ellenére egyre több helyen használják, mint építőanyagot.

Gyakran kiemelt alapanyag a nyílászárók megvásárlása helyett, nem kell vagyonokat költeni az előre elkészített műanyag ablakokra, mert sajátkezűleg is készíthetünk magunknak. A többrétegű gázzal töltött üveg nagy ellenfele a polikarbonát, ami hasonlít ugyan az üveges felületre, de sokkal tartósabb és hőtartó képessége is jóval magasabb.

Ezért is lehet könnyedén helyettesíteni a nagy átlátszó és törékeny felületeket ezzel az anyaggal. A télikertek lezárásához használhatunk polikarbonát lapokat, méretre vágás után csak be kell illeszteni a keretbe és rögzíteni szilikonos ragasztóval vagy más egyszerűbb módszerekkel és el is készül a sokáig tartó felület.