A robot fűnyíró előnyei a kézi erővel szemben

Mindig is tökéletes, katalógusokba illő pázsitról álmodozott, de kézi eszközökkel és önerőből soha nem sikerült pontosan úgy kialakítani, ahogyan azt elképzelte? Akkor itt az ideje, hogy megismerkedjen meg a korszerű robot fűnyíró modellekkel, melyek révén a lehető legegyszerűbben lehet kertjében szép zöld, tömött és egészséges fű!

Egy mai modern robot fűnyíró telepítés után teljesen önállóan végzi el Ön helyett a fűnyírás lépéseit. A határoló kábel segítségével pontosan meghatározhatja, hogy a készülék mekkora területen mozogjon és milyen alakzatban. Az akkumulátorral működő berendezés ezen a térségen belül fog dolgozni véletlenszerű mozgással, ami napi vagy kétnapi nyírás mellett egyenletes fűmagasságot tud biztosítani.

Ugyanis a katalógusokban látott kertek titka is a gyakori fűnyírás, amit saját kezűleg igen nehéz kivitelezni, ráadásul igen időigényes is. Azonban a robot fűnyíró számára nem okoz gondot, ha mindennap vagy minden második nap is üzembe kell lépnie, hiszen a munkából visszatérve a dokkolón feltölti magát, és másnap már készen is áll az újabb feladatra. Mivel ilyen gyakori használatban van, a fű csak pár milliméternyit tud nőni két vágás közt.

Ezt a mennyiséget pedig könnyedén apróra darabolják a profi kések, így másnapra komposztálódni is tud. Tehát a fűnyíró robot a gereblyézéstől és a levágott fű tárolásától is mentesít. Tudni kell, hogy egyes típusok a nedvesség szenzorjaiknak köszönhetően esőben egyáltalán nem lépnek működésbe, de vannak olyan modellek is, amelyek ilyenkor is gondtalanul elvégzik a feladatukat.

Azért a locsolórendszerrel egyszerre nem érdemes használni, főleg mert a locsoló fejek kiállnak a földből, és a fűnyíró robot kései megrongálhatják őket. Ajánlott az ilyen és hasonló eszközöket összehangolni, hogy zavartalanul működhessen mindegyik. A fűnyíró robot előnyei közül mindenképpen ki kell még emelni azt a tényt, hogy nem igényel felügyeletet. Ha egyszer megfelelően be lett programozva, akkor nyugodtan magára hagyhatja, mert minden alkalommal ugyanolyan precizitással fogja végrehajtani a betáplált lépéseket.