Az izomlazító kenőcs remek tulajdonságai

A különböző, kisebb-nagyobb sportsérülések, balesetek, fizikai túlterhelés, esetleg helytelen testtartás gyakori következménye az izomgörcs. Létezik olyan izomlazító kenőcs, amely fájdalomcsillapító és keringésjavító is egyben. Használni lehet edzés előtt és után, sérüléseket követően a lábadozás időszakában, vagy akár visszatérő fájdalmak esetén is. Tehát az igazán hatékony izomlazító kenőcs csökkenti a fájdalmat, enyhíti a feszülést, valamint élénkíti a helyi keringést.

Sok esetben a fájdalom hatására ugyanis a sérült testrészt kímélendő kialakul egy természetellenes testtartás, ami tovább fokozza a feszülést, kialakítva ezzel egy ördögi kört. Az izomlazító kenőcs keringésserkentő hatása gyorsítja a sejtek anyagcseréjét, több oxigén dús vért juttat az érintett területre. Az ilyen típusú, illetve hasonló tulajdonságokkal rendelkező termékek először kellemesen hűtenek és nyugtatják a feszes területet, ezután hatóanyagaiknak köszönhetően átmelegítik és ellazítják a kezelt területet, miközben a helyi anyagcsere fokozása révén támogatják a szövetek regenerálódását.

Futballozás, kézilabdázás, vagy bármilyen sporttevékenység közben, ha egy mozdulat hatására valamelyik testrésze meghúzódik, megfeszül és minden további mozdulatra fáj, célszerű azonnal abbahagyni a testmozgást. Az izomhúzódásra krém is hatalmas segítség lehet. A kezelés során az egyik legfontosabb dolog, hogy pihentesse a sérült testrészt. Az izomhúzódásra krém megfelelő használatával néhány nap elteltével, ahogy a fájdalom csökken, a keringés javítása elősegíti a mielőbbi gyógyulást.

A kezelés olyan gyógynövény készítményekkel lehet igazán eredményes, amelyek lazító, keringésserkentő és fájdalomcsökkentő hatóanyagokat egyaránt tartalmaznak. Fontos, hogy a sérülést követő néhány héten kerülje a test fokozott terhelését. Izomhúzódásra krém nemcsak a probléma megtörténte után, de megelőzésére is megfelel, hiszen gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása mellett vérbőséget okozó és melegítő jellemzői miatt bemelegítéskor is használják.