különleges virágok

Különleges virágok az egyediség nevében

A kertes házzal rendelkezők tudják, hogy a növények mennyi színt képesek vinni a környezetünkbe, valamint az életünkbe egyaránt. A különleges virágok pedig nemcsak az esztétikai funkciót tudják betölteni. Vegyük példának a levendulát, ami a Földközi-tenger mellől származó félcserje!

A kellemes illata, valamint szép lila színe mellett, a virága rengeteg területen hasznosítható. Ugyanis megszárítva és a ruhásszekrénybe helyezve képes elűzni a molyokat. Emellett a gasztronómiában is alkalmazzák a levendulát, hiszen a provance fűszerkeverék egyik alapanyagának számít. Így akár az olyan ételekben is felfedezhetjük, mint a gyros.

A különleges virágok közé sorolhatjuk még a kamillát is, ami lényegében egy gyógynövény. A kamilla virágából főzött teát már évszázadok óta használják a fájdalmak enyhítésére, illetve a megfázások során a légutak kitisztítására. Amennyiben mi is igazán különleges virágokra vágyunk, ami nemcsak szép, de még praktikus is, ne habozzunk beszerezni! Ennek érdekében az internet is a segítségünkre van.