Legyen strapabíró a túrahátizsák!

Egyre inkább közeledik a tavasz és ezzel együtt megérkezik a kellemesen jó idő. A verőfényes napsütésben szinte mindenkinek kedve támad kimozdulni otthonról. Mielőtt nekivágnánk az ismeretlennek, nem árt megfelelően felkészülni az útra, amit csakis kellő figyelemmel tehetünk meg. Gondoskodjunk róla, hogy indulás előtt a túrahátizsák mindent tartalmazzon, amire szükség lehet! Na de mégis mekkora legyen maga a túrahátizsák?

Elég egy kisebb vagy kell a több 10 literes? Ez általában attól függ, hogy pontosan hová indulunk. Ha jó néhány napra tervezzük a kiruccanást, akkor nyilvánvalóan előnyös a méretesebb kialakítás, amibe minden ruha, váltáscipő, de még a hálózsák is elfér. Az egynapos séták esetén pedig bőven elég a kisebb túrahátizsák, amibe némi harapnivaló és elegendő ivóvíz kap helyet.

Mindenképpen adjunk a minőségre, ugyanis a túrahátizsák megbízható kell legyen! Nem volna jó, ha menet közben leszakadna valamelyik pántja vagy a zipzár menne tönkre rajta. Ezt úgy előzhetjük meg, ha okosan választunk. Kattintsunk az etaska.hu oldalra, ahol megtaláljuk azt a típust, amelyik megfelel az igényeinknek! A túrahátizsák esetében is előnyös a megfelelő stílus.

Ha már a divat vezérli a világot, akkor legalább adjunk erre és a kor elvárásainak megfelelő forma mellett tegyük le voksunkat! A túrahátizsák nemcsak egyetlen alkalomra szól, hanem hosszú évekre, ami alatt több 10 vagy 100 kiránduláson veszünk részt, de mindenképpen sok kilométert teszünk meg, olykor elég kemény terepen. Mindennek tudatában már nem kérdés, hogy mégis milyen jelentőséggel bír a túrahátizsák, ami talán a legfontosabb társunknak nevezhető a szabadban.