Lehetséges küzdeni a korpa ellen házilag?

Az emberek nagy többsége szenved a korpás hajtól. Ez szinte népbetegségnek is mondható kis hazánkban, ugyanis az egészségtelen életmód és még nagyon sok olyan tényező lehet, ami képes hatással lenni erre a dologra. Kétféle változata létezik, amelyek közül az egyik a zsíros, a másik pedig a száraz korpásodás. Szerencsénkre a tudomány és a népi gyógyászat is felfigyelt a dologra, ezért a korpa ellen házilag is lehetséges fellépni. Azok, akik nem tudják az ilyen módokat, elsősorban a különböző készítményekkel próbálkoznak, amelyekkel a gombás megbetegedéseket tudják eltávolítani.

Az ilyen jellegű samponok a szupermarketek vagy a patikák polcain könnyedén megtalálhatóak és beszerezhetőek. Azt javallják, hogy amennyiben nagyon súlyos a tünet, akkor elsősorban gyakrabban alkalmazzuk, és az erősebb készítmények kerüljenek beszerzésre, még akkor is, ha azok drágábbak. A korpa ellen házilag is próbálkozhatunk, de amennyiben a városi lét határoz meg minket, nem feltétlen fogunk csalánt szedni az árokparton, és inkább a gyógyszeripari készítmények lesznek a hasznunkra.

Az sem feltétlenül rossz elgondolás, hogy egy bőrgyógyászt keressünk fel a problémánkkal, aki biztosan tud ajánlani valamilyen megoldást. A vidéki emberek azonban gyakran próbálkoznak a korpa ellen házilag, ugyanis nekik szó szerint a talpuk alatt megteremhet a segítség. A különböző gyógyfüvek és teák nagyon hatásosak lehetnek, de nem biztos, hogy teljes sikert fogunk elérni a használatukkal. Ami igaz, az igaz, kárt nem nagyon okozhatnak, ezért egy jó kis csalánlé bevetésre kerülhet a korpa ellen házilag.

Továbbá bármi kipróbálható, ami valamilyen úton-módon jó hatást fejt ki a bőrre, vagy esetleg a hajat is erősíti. A citromos öblítő egy olyan lehetőség, ami szintén megérhet egy terápiát. Továbbá a korpa ellen házilag még a kamilla is bevethető, ugyanis ennek nagyon kellemes, nyugtató hatása lehet a fejbőrre. Amennyiben már minden jó körülvesz minket, akkor miért is ne próbálkoznánk velük, mert elegendő, ha csupán egyetlen keverék hatásos.