spray festékek

Mikor előnyösek a spray festékek?

Hamarosan itt az őszi szezon, ami általában hűvösebb és nedvesebb szokott lenni a nyárinál. A különféle fémfelületek ilyenkor fokozottan ki vannak téve a korróziónak. Érdemes előre gondolkodni és időben elvégezni a fontosnak mutatkozó feladatokat, amivel a hosszú tél alatt is óvni lehet a szerkezeteket. A spray festékek gyors és egyszerű bevonásra adnak esélyt.

Bár többnyire elég kismennyiségnek számítanak és amikor valóban sok lapmétert kell egy menetben lekenni, akkor jobban megéri a hagyományos, ecsettel felvihető kivitel mellett dönteni, azért vannak olyan helyzetek, amikor az előnyük megfizethetetlen. A spray festékek pozitívuma, hogy pillanatok alatt kijuttatható a felszínre.

Nem kell kavargatni, hígítani és ecsetet sem választani. Elég csak felrázni a tubust és máris fújható. Általában a nehezebben hozzáférhető környezetben lehet velük jól boldogulni. Akár nagyobb távolságról felvihető, így nincs közvetlen érintkezés a művelet során. A spray festékek gyorsan száradnak és alapos fedést biztosítanak.