Mindenkinek szüksége van jód és szelén bevitelre

Vannak területek, melyekben ugyanarra van szükségük a nőknek és a férfiaknak is. A pajzsmirigy megfelelő működéséhez például a jód és a szelén mindkét nem számára egyformán esszenciális. Ezeket a fontos anyagokat a szervezet nem tudja nélkülözni sokáig, mert hiányuk sajátos és komplex tüneteket produkál.

Vannak országok, ahol súlyosabb a helyzet, mint máshol, annak tulajdoníthatóan, hogy nem egyformán lehet hozzájutni olyan élelmiszerekhez, melyek természetes módon tartalmazzák ezeket a tápanyagokat. A magyar lakosságnál elég gyakori a pajzsmirigy alulműködése, aminek legfőbb oka a jód és szelén vagy mindkét anyag együttes hiánya. A legoptimálisabb megoldás ennek elkerülése érdekében, hogy olyan táplálék-kiegészítőket használunk, melyek tartalmazzák a szükséges mennyiséget, így elejét vehetjük annak, hogy jelentkezzenek a fájdalmas tünetek.

Hosszú távon a pajzsmirigyzavarok a teljes életminőséget befolyásolják, súlyos esetekben még depresszió is jelentkezhet, ha nincs megfelelő mennyiségű jód és szelén. Bizonyos területen azonban különbözik a férfiak és a nők szervezete, ezért yam gyökér kivonat inkább a nők esetében lehet szükséges, mert segítséget nyújt a női hormonok egyensúlyában. Az ösztrogén és progeszteron nemi hormonok aránytalansága szervesen hozzájárul ahhoz, hogy az egész szervezet egészségesen és normálisan működjön.

Nagyon sok tényező veszélyezteti az egyensúly felborulását, a helytelen táplálkozástól kezdve a káros vegyi anyagok jelenlétéig számos negatív faktor okozhatja. A yam gyökér kivonat olyan természetes progeszteront tartalmaz, mely által elkerülhető az ösztrogén dominanciája. Ez a natúr kozmetikum fokozhatja a jód szelén kapszula hatását, mivel mindkettő hozzájárul a hormonok megfelelő működéséhez. Az állandó fáradtság és rossz közérzet, gyenge koncentrációs képesség, hangulatingadozások, álmatlanság, heves szívdobogás mind-mind enyhíthető és kiküszöbölhető a yam gyökér kivonat rendszeres és megfelelő használatával. Miért szenvedne még tovább, ha van megoldás?