Mire figyeljünk a lakásriasztó vásárlásakor

A kisebb településeken talán még a betörések száma is kevesebb. Itt még mindig érvényes az, hogy az emberek ismerik egymást és nem nagyon jut eszükbe betörni a harmadik szomszédhoz. De a nagyobb városokban, sajnos ez mindennapi jelenség. A fővárosról nem is beszélve.

Ezért elsősorban az utóbbi két helytől kerülnek ki a lakásriasztó megrendelőink. Minden érdeklődőnek szívesen adunk útbaigazítást, amennyiben megoszt velünk néhány adatot és elvárást. Általánosságban nagyon nehéz beszélni és felelősségteljes lakásriasztó árajánlatot adni. Ugyanis egy riasztórendszer ma már nem csak magából a szirénázó eszközből áll, hanem különféle járulékos részekből is.

Nem elég valamilyen kamerával felvenni a behatolót, de az adatokat nem árt tárolni sem. Ehhez tehát merevlemez is kell és tápegység nélkül sem megyünk sokra. A kameráknál, különösen ha nem egy cégtől rendelik meg, hanem házilag szeretné az ember ezt elintézni, érdemes a felbontásra figyelni.

Bármilyen árengedmény is legyen, ha a felbontás kicsi, csak maszatokat látunk majd a felvételen, különösen akkor, ha még a fényviszonyok is rosszak. Ebben az esetben, pedig az ilyen lakásriasztó használatával nem jutunk sokkal előbbre. Sőt amennyiben rendőrségre is szükség van, ők sem látnak sokkal többet maszatoknál.

Az sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy bel- vagy kültéri riasztót illetve kamerát szeretnénk, vagy mindkettőt. Sajnos a közbiztonság a közeljövőben várhatóan nem lesz jobb, tehát a lakásriasztó előbb utóbb aktuális lesz, különösen a nagyvárosokban.