filmnyomás

Pár mondatban a póló szitázásról

A szitanyomás egy olyan technika, amivel csak sík felületre lehet emblémázni. Ezt a megoldást sokan csak filmnyomás néven ismerik. Milyen tárgyakra lehet ezzel felvinni egy logót, mottót vagy bármilyen grafikát? Nos, ezzel trikókra, pulóverekre, esőkabátra, szatyorra, zászlóra és rengeteg egyéb reklámtárgyra megjeleníthető egy adott grafika.

A filmnyomás során a hozzáértők vizes bázisú szitafestéket alkalmaznak vagy épp egy oldószeres plastizol szitafestéket. Ezzel a megoldással még fára, fémre és PVC-re is lehet nyomtatni. Ekkor csakis az oldószeres festék jöhet szóba. A filmnyomás nagymestere az aamillernyomda.hu oldalon is megtalálható vállalat, amelyik régóta ezen a területen tevékenykedik. A munka során jó minőségű szitakeret és szövet szükséges. Sokszor a szövetsűrűség változik. Ugye minden szaki tisztában van azzal, hogy a filmnyomás függ a szitasűrűségtől. Miért? Főleg azért, mert ha egy olyan tárgyról van szó, ami túlságosan kontúros, akkor a sűrű szitaszövet szükséges. De, ami inkább telibb minta, ahhoz pedig jó a kevesebb rácsos szita szövet is .

Említést érdemel még ezen technikát illetően a transzfer nyomás. Ezt akkor használják a szakemberek, amikor olyan felületre kell emblémázni, amit direkt nyomással semmiképp sem lehet megoldani. Ez lehet például munkaruha, táska, szatyor, esernyő vagy sok minden más. A póló szitázás elkezdésekor a munkatársak mindig előre egyeztetnek a grafikussal annak érdekében, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Nem mellesleg a cég fő profilja a textil produktumok emblémázása, feliratozása.

A póló szitázás megoldható közvetlenül az adott anyagra. Ezt nevezi direkt nyomásnak. De ez történhet transzferálással, úgynevezett transzfer, azaz felvasalható matrica segítségével. Az A.A. Miller egyaránt vállal hozott vagy beszerzett matériára nyomtatást. A póló szitázás után a felirat, embléma a textil alapanyagon kiváló kopás és mosásálló tulajdonsággal rendelkezik. A magas minőség tehát garantált. A póló szitázás szolgáltatást épp úgy kérhetik magánszemélyek egy kisebb mennyiség esetén, akárcsak cégek, amikor nagyobb tételről van szó.