infravörös fűtés

Sok előnnyel bír az infravörös fűtés

Aki már próbálta, az már jól tudja, hogy az infra fűtésnek megannyi pozitívuma van. Az infravörös fűtés könnyedén szabályozható, nem káros, a fűtést végző berendezések kevés helyet foglalnak és biztonságosan kezelhetőek, illetve a beruházási költségük is alacsony.

Érthető hát, hogy aki csak teheti és közelebbről megismeri az előnyöket, ezt a megoldást választja. Az infravörös fűtés mellett szól, hogy a megfelelő berendezéseknek és kütyüknek köszönhetően, az egész rendszer sokkal jobban és gyorsabban reagál az új beállításokra, illetve nem kell számolni többet a zavaró hőveszteséggel.

Az is jó tulajdonság, hogy nem kell többet tartani a meghibásodásoktól vagy a váratlan karbantartási költségektől. Az infravörös fűtés eszközei szerencsére nem igényelnek efféle munkálatokat. Amikor persze valaki ezt a fajta elektromos fűtést választja, pontosan tudnia kell, hogy milyen infrapanelre van szüksége, hány darab kell abból, illetve milyen helyiségekbe kerülnek a szerkezetek.

Az infravörös fűtés esetében nem keletkezik veszteség. Ez ugye nem mondható el a radiátoros vagy gázkonvektoros megoldásokról, ahol bizonyos mennyiség elveszik a hőközvetítés során. Az infrapanel szerencsére akárhol üzemeltethető, bel- és kültéren egyaránt. Természetesen a nagyobb teljesítményre képes fajta akár ipari használatra is megfelel.

Infrapanellel megoldható a terasz fűtés is

Aki szintén az elektromos fűtés mellett akar dönteni akkor, amikor a cél a terasz vagy erkély felmelegítése, nem hoz rossz döntést az infrapanellel. A modern infra terasz fűtés ideális külső terekbe, legyen szó otthoni teraszról, egy kávézó teraszáról vagy egy iroda külső teréről.

A panel tehát ideális választás rengeteg helyre. Milyen előnyöket tartogat az infra terasz fűtés? Először is azt kell megjegyezni, hogy ugye az infra fűtés infravörös sugárzást állít elő. Az infrapanel tehát ezt használja a hő előállítására.

A terasz fűtés mechanikája tehát nagyon sokban hasonlít arra, ahogyan a Nap működik. Ekkor nem a levegő kerül közvetlenül felmelegítésre, hanem az ember teste, a bútorok, a falak és azok a tárgyak, amelyek a kellék közvetlen közelében vannak. Ezért is praktikus a terasz fűtés.