szennyvízszivattyú

Szennyvízszivattyú különleges daraboló késekkel

A nagy esőzések gyakran szoktak gondot okozni a mélygarázsok és a pincék esetében. Egy ilyen beázást követően csak kapkodhatjuk a fejünket, hogy miként távolítsuk el az így felgyűlt vizet.

Minél tovább marad elárasztva az adott helyiség, annál nagyobb szükség lesz a szennyvízszivattyú előnyös tulajdonságaira. Ugyanis nem mindegy, hogy milyen típussal próbáljuk meg eltávolítani a vizet. Ha csak egy átlagos önfelszívó változattal próbálkoznánk, az valószínűleg előbb-utóbb tönkre fog menni, mert belekerülne valamilyen szilárd szennyeződés a belsejébe.

A szennyvízszivattyú első ránézésre ugyanolyan, mint bármelyik másik, viszont jobban megbirkózik a vízben található különféle szennyeződésekkel. Sőt, a kínálatban olyan szennyvízszivattyú is megtalálható, ami daraboló késekkel van ellátva.

Ennek a hatékonysága páratlan a szennyvíz eltávolítását illetően. Egészen nagy emelési magassággal rendelkezik, ezért kizárt, hogy le kell mondanunk a víz alá került értékeinkről, amiket például a pincében tároltunk. Általában a darálós és az átemelő szennyvízszivattyú közül választhatunk.