webáruház készítés

Webáruház készítés kezdőknek: mire kell figyelni?

Vannak olyan weboldalak, blogok és Facebook csoportok, amelyeknek gyakran felbukkanó témája a webáruház készítés előnyeinek és hátrányainak összehasonlítása a webáruház bérléssel. Természetes, hogy vannak pro és kontra vélemények, de lássuk, mit mondanak a szakértők! Rengeteg szempontra kell figyelni egy webáruház készítésénél. Aki saját webshopot szeretne készíttetni magának, az általában felkeres egy erre szakosodott céget.

A vállalkozás munkatársai a megrendelő által elképzelt webáruházat fogják elkészíteni. A folyamat úgy kezdődik, hogy töviről hegyére átbeszélik a leendő rendszer működését, más rendszerekkel való külső kapcsolatait, adminisztrációs felületének felépítését, külső megjelenését és egyedi kívánság esetén más webshopokban általában nem megtalálható igényeket. Fontos információ, hogy sok esetben a webáruház készítő cégek nem a saját maguk által fejlesztett webáruházat kínálják, hanem úgynevezett Open Source webáruház motort használnak, ami tulajdonképpen ingyen elérhető bárkinek.

Tehát, gyakorlatilag az internetes üzlet készítése nem arról szól, hogy a szakemberek a nulláról felépítenek egy megoldást, ugyanis egy ilyen folyamat hosszú ideig eltartana, amit nem fizetne meg senki. Voltaképpen itt azért fizet a kereskedő, hogy a cég tapasztalt munkatársai az adott piac sajátosságaihoz igazítsa az egyébként nemzetközi sztenderekhez igazodó webáruház motort.

A munkához az is hozzátartozik, hogy lefordítsák a magyar nyelven nem elérhető szövegeket, mint ahogyan az is, hogy a sok-sok elérhető kiegészítő modul közül beintegrálják a kereskedőnek szükséges elemeket, amelyek lehetnek szállító, számlázó és készletező kapcsolatok, bankkártyás fizetés stb. Feladataik közé tartozik még, hogy az igényeknek megfelelően átalakítsák a külső megjelenést, illetve idővel a különböző plugineket és a teljes rendszert frissítsék, korrigálják egy-egy verzióváltáskor. Ezzel szemben, sokkal egyszerűbb opció a webáruház bérlés, amiről minden infót megtalálunk a viltor.hu portálon.