női hajhullás okai

A női hajhullás okai egyénenként változóak

A hölgyek különösen nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a megjelenésük kifogástalan legyen. A női hajhullás okai személyenként eltérőek. Minden ember más, ezért nem lehet egyetlen betegségre fókuszálni, amikor keresi a probléma gyökerét. Kiválthatja például a hormonháztartás felborulása, az öregedés, a lelki probléma, a gyulladásos betegség is. Gyakran hosszú ideig tartó orvosi munkára, kivizsgálásokra van szükség annak érdekében, hogy megtudhassa mi áll a háttérben.

A tápanyagok hiánya is megmutatkozik a hajhagymákban, szóval a női hajhullás okai közé sorolható a rendszertelen, nem megfelelő táplálkozás és a vitaminbevitel hiánya. Az örökletes tényezők is szerepet játszhatnak a probléma kialakulásában. A hölgyek esetében előfordulhat, hogy a menopauzát követő időszakban elvékonyodnak a szálak. Ez az idegesítő kellemetlenség 40 éves kor felett a gyengébbik nem közel 50 %-át érinti. A női hajhullás okai sokféle tényezőre visszavezethetőek. Az elkerülésének érdekében próbáljon stresszmentesen élni.

Post Covid hajhullás gyakori jelenség

A koronavírusból felépülő emberek gyakran panaszkodnak arra, hogy több hajszálat vesztenek el, mint azelőtt. Post Covid hajhullás általában 3 hónap elteltével jelentkezik a gyógyulást követően. Rendszerint 6-9 hónap alatt elmúlik, szóval nincs mitől tartani. Abban az esetben, ha a hajveszteség mértéke nem csökken, célszerű szakemberrel kivizsgáltatnia magát. Ha a problémával egyetemben más panaszok is jelentkeznek, például kiütések, viszkető fejbőr, égő érzés, akkor egyéb ok állhat a háttérben.

A vírusnak nemcsak a Post Covid hajhullás az egyetlen hosszantartó tünete, hanem a szédülés, a légszomj és az ízületi fájdalmak. A telogén effluvium típusú hajveszteséget megfigyelték más fertőző betegségek esetén is. Ilyen a malária vagy a szifilisz. Ez a koronavírus miatti jelenség szerencsére átmeneti, mivel a kihullott haj minden esetben visszanő. A gyógyulás időszaka alatt Ön is sokat tehet a mihamarabbi helyreállításért. A Post Covid hajhullás gyors leküzdése érdekében módosíthatja az étrendjét, szedhet gyógyszereket is.