homokos kavics

Vigyázzunk, ha rossz minőségű a homokos kavics!

Ha építkezésbe vagy felújításba kezdünk, bizony elég hosszú beszerzési listát kell készítenünk. Ennek a listának valószínűleg a legtetején foglal helyet a homokos kavics, más néven sóder. Ez az a bizonyos építkezési alapanyag, ami nélkül nem is lehet elkezdeni a munkálatokat. Az viszont nem mindegy, hogy milyen minőségben tudjuk beszerezni.

Mi az ügyfeleknek kiváló minőséget kínálunk. Hogy erről meggyőződhessen bárki, ejtsünk néhány szót arról, milyen az a homokos kavics, amivel meg lesznek elégedve. Legelőször tudni kell, hogy ez az alapanyag a folyók medréből kerül elő vagy a tengerfenékről. Az a jó sóder, amelyik nem tartalmaz agyagot vagy más idegen anyagot.

Ez ugyanis akadályozza a megfelelő felhasználást és például beton esetében repedezést, töredezést is okozhat. Arra is figyelni kell, hogy ne legyen túl vizes. Természetesen a homokos kavics rendelkezik bizonyos nedvességtartalommal, de ha tele van vízzel, akkor az apróbb részecskék kimosódnak, ami szintén problémát okoz majd a későbbi felhasználás során. Nálunk ezekkel a hibákkal az ügyfél nem találkozhat!