kerítésponyva

Árnyékot ad és véd a belátás ellen a kerítésponyva

Egy kerítésre felszerelhető belátásgátló és árnyékoló rengeteg előnyt tartogat. A kettő az egyben kerítésponyva először is távol tartja a kíváncsiskodókat és az érdeklődő tekinteteket, másrészt pedig véd a Nap káros sugaraitól. A nevének megfelelően, főként kerítésre szerelik fel, ahol kettő szereppel is bírhat a sokoldalú eszköz. Ha az ember úgy dönt, hogy befedi a kerítését, akkor egy sokkal ideálisabb atmoszférát és klímát teremthet meg a kertben. A mai modern kerítésponyva többféle módon felhelyezhető. Az egyik kedvelt megoldás a vízszintes felszerelés, hiszen így védelmet nyújt a Nap ellen. Kevesen tudják, de a háló a növények köré is tehető, hiszen megvédi azokat télen a fagytól.

A növénytermesztésnél azért hasznos, mert az árnyékoló alatt kedvezőbben alakul a léghőmérséklet, kisebb lesz az éjszakai és a déli hőmérséklet közötti ingadozás, és magasabb a levegő páratartalma. Melyik kerítésponyva mellett érdemes dönteni? A termék élettartamát leginkább két fontos tényező befolyásolja: az UV-védelem és a vastagság. Az erős, tartós, magas minőségű kerítésponyva vastagsága nagyjából 180G körüli. Ekkor adott a 95%-os belátás elleni védelem, sőt, a nagyobb szél sem okoz gondot. Arról sem lehet megfeledkezni, hogy a dupla UV védelem képes 5 évig is kibírni a megpróbáltatásokat.

Praktikus választás az erkély árnyékoló korlátra

Az erkély korlátjára is felhelyezhetők bizonyos árnyékolók. Mielőtt persze valaki meghozná a végső döntést, tudnia kell, hogy mennyi erkély árnyékoló korlátra van szükség? A szakértők szerint midig érdemes rászámolni az adott mennyiségre, ugyanis véletlen balesetek mindig történhetnek a felszereléskor, amikor megsérül a háló. Jobb tehát, ha van kellő alapanyag.

Ekkor az erkély árnyékoló korlátra biztosan megfelelő mennyiségben tehető fel. Ami sokakat érdekel, az erkély árnyékoló korlátra történő rögzítése. Egyszerű a helyzet, hiszen a produktum szélén fellelhető a direkt erre a célra kreált erősített szél, lyukkal. Ebbe szükséges fűzni a gyorskötözőt vagy a drótot. Tanácsos minél több ponton rögzíteni, mert így védettebb lesz a háló a széllel szemben.