elektromos hálózat bővítés

Az elektromos hálózat bővítés szakember feladata

Még a legalaposabban megtervezett áramrendszereket is esetenként meg kell erősíteni, amennyiben igény van az intenzívebb energiafelhasználásra, mint amilyen például egy vagy több nagyobb fogyasztó rendszerbe iktatása. Az elektromos hálózat bővítés kivitelezhető olyan tevékenységekkel, mint amilyen az Amper növelése.

A gyenge, korszerűtlen rendszereknél, amennyiben a fogyasztás hirtelen megnövekszik, a vezetékek túlhevülnek és a FI relé lekapcsolja az áramot, hogy a kábelek ne olvadjanak szét. Ilyen esetekben mindenképp ajánlott az elektromos hálózat bővítése. Első lépésként kábelkeresővel meg kell keresni a probléma helyét, de nem érdemes önállóan megoldásokat keresni, mivel a bővítés kizárólag az áramszolgáltató jóváhagyásával történhet és csak szakértő villanyszerelő végezheti el.

A szakember felül fogja vizsgálni a komplett épület vagy lakás meglévő hálózatát és meghatározza, hogy milyen mértékben szükséges az adott elektromos hálózat bővítése, majd ezt követően a munka kivitelezésre kerül.