élelmiszeripari fordítás

Az élelmiszeripari fordítás okozta kihívásokról

Egy átlagos ember, aki nem foglalkozott sohasem szakfordítással, talán nehezen tudja átgondolni, hogy hányféle munkáról beszélhetünk ezen kategórián belül. Az élelmiszeripari fordítás általában keveseknek jut eszébe, annak ellenére, hogy szinte mindennap találkozunk a szükségességével.

Ráadásul roppant lényeges, hogy helyesen bonyolódjon a munka, hiszen a fogyasztásra szánt termékekre kerül a szöveg. A kihívások ezzel kapcsolatosak, vagyis a megengedett hibaarány nulla. Természetesen minden szövegnél fontos, hogy a fordító a maximális tökéletességre törekedjen, de az élelmiszeripari fordítás mégis kiemelkedik, ami a megkívánt figyelmet illeti. Tegyük fel, hogy valaki allergiás némelyik ételre vagy összetevőre. Ilyenkor kifejezetten fontos, hogy miként van lefordítva például a dió, ami sokszor mogyorónak vagy kesudiónak is megfelel, így pedig nem egyértelmű.

Az élelmiszeripari fordítás elképesztő odafigyelést és felelősséget jelent, de irodánk kész megbirkózni a különösen nehéz szövegekkel is. Az egyik leggyakoribb fordításra szánt szövegtípust vesszük most górcső alá, hiszen magánszemélyeket, kis-, valamint nagyvállalatokat egyaránt érdekelni szokta ez a kategória. A jogi szakfordítás az aktuálisan tárgyalt téma, amihez tulajdonképpen egy általános szerződés is tartozik, de az egészen bonyolult jogszabályok más nyelvbe való átültetése is említhető lenne.

A legtöbben tudják, milyen hatalmas felelősség a jogi szakfordítás, hiszen ezen iratok nagyon gyakran a bíróságokon, rendőrségen, vagy egyéb hivatalos folyamatok során is felhasználásra kerülnek. Az ezen dokumentumokból nyert információk sokszor komoly következményeket vonnak maguk után, amiből kitűnik, hogy minden szónak jelentősége van. Nagyon kevés az olyan szakember, aki magabiztosan vállal ilyen jellegű iratokat fordításra, de szerencsére a Tabula iroda munkatársai sikeresen felépítettek egy csapatot, amelyiknek a munkája maradéktalanul megbízható. A jogi szakfordítás velünk nyugodt szívvel elvégeztethető, tehát forduljon hozzánk bizalommal!