arctisztítás lépései

Bőrápolás házilag: így ápold az arcodat otthon!

A szervezet egészségének a megőrzése olyan fontos folyamat, amit elhanyagolva nagyon gyorsan érezni fogod annak kellemetlen hatásait. Bármit is teszel, van egyetlen dolog, aminek nem lehet gátat szabni, ez pedig az öregedés. Ugyanakkor elérheted, hogy ennek a hatása ne legyen annyira látható. Az arcbőr feszességének és csillogó megjelenésének a titka a folyamatos gondoskodás. Sose hagyd figyelmen kívül az arctisztítás lépéseit!

Mindig a részletekben van a lényeg, ugyanis használhatsz akármilyen készítményeket, ha azokat nem kellő sorrendben és rendszeresen teszed. Ne kapkodj el semmit és mindig vedd figyelembe a saját tested jellemzőit! Vannak, akik bőrpanaszokkal, érzékenységgel küzdenek, amelyekre található hatékony készítmény, csak tudnod kell merre keresd azokat. Akkor nézzük meg, hogy milyen módon érdemes nekilátnod bőröd kényeztetésének!

Az első lépés mindig a megfelelő tisztítás. Az elkenődött alapozó, smink, por kellő mértékben történő lemosása általában 2, de olykor 3 fázisban történik. Először is kell olyan arclemosó, ami vízbázisú. Ez ugyanakkor nem elég, hiszen a bőr alapvetően egy zsíros közeg, a benne termelődő faggyú hatására. Az olajkedvelő lemosók könnyedén megbirkóznak ezzel a feladattal. Sajnos vannak túl agresszív készítmények, amiket jobb elkerülni, mert azok a szennyeződéseken túl a faggyúból is eltávolítanak, ezzel a szervezet egyensúlyi állapotának felbomlását okozva.

Amint bevetésre kerültek a lemosók, még egy micellás vízzel való öblítés az, ami lezárja ezt a frázist. A célzott bőrápolás a szérumok, lotionok felvitelével történik. Végső lépésben pedig jöhet egy arcápoló krém a táplálás érdekében. Ezeket a gyakorlatsorokat megéri reggel és este egyaránt elvégezni. Indulás előtt, a biztonság kedvéért a fényvédő alkalmazása sem árt, hogy ezzel tartsd távol a káros ultraviola sugarakat, megelőzve ezzel a kiszáradás esélyét. Ha jobban szeretnél elmerülni a bőrápolás rejtelmeiben, akkor a szepsegcenter.hu oldalon ezt könnyedén megteheted. Kényeztesd a testedet és őrizd meg az egészségedet, mi pedig segítünk ebben!