Fontos a babafogak ápolása

A fogmosás az egyik legfontosabb higiéniával kapcsolatos tevékenység, amit érdemes a lehető legkisebb korban elsajátítani. Nemcsak a felnőttek fogai igénylik az ápolást, hanem bizony a babafogak is.

A lehető legnagyobb tévedés azt gondolni, hogy a tejfogakat nem szükséges naponta többször is megmosni, ugyanis azok úgyis kiesnek. A nemtörődömség netovábbja ez, amit sajnos sok szülő vall, majd kétségbeesetten rohan a fogorvoshoz, hogy a gyermek több napja sír és rosszul érzi magát.

A babafogak ápolása kötelező és szerencsére ez megtörténhet a gyermekeknek kifejlesztett termékekkel, akárcsak a speciálisan megalkotott fogkefével és a vegyszereket, káros anyagot nem tartozó krémmel, pasztával.

A babafogak ezeknek köszönhetően épek és egészségesek lesznek, így a kisgyermek sosem fogja megtapasztalni, mint is a jelent a fájó fog. Azok kisfiúk és kislányok, akik kiskorban megtanulják a fogmosás jelentőségét, majd felnőttkorban is megtartják ezt a jó szokást, és mindig fehér, ápolt fogaik lesznek .