drfalus

Mellfelvarrás 50 év felett? Ezekre érdemes figyelni

Szülés, szoptatás, nagyobb súlytöbblet leadása után és a kor előrehaladásával a keblek megereszkedhetnek, lógóssá válhatnak, olyannyira, hogy már a kosaras melltartó sem tudja garantálni a vonzó külsőt. Mindegy, hogy hány éves az ebben érintett hölgy, a kifogástalan, csinos megjelenés fontos mindenkinek, ezért dönthet plasztikai sebészeti beavatkozás mellett.

A mellfelvarrás előtti és utáni teendőkről még többet olvashat a www.drfalus.hu linkre kattintva. A műtét előtt néhány orvosi vizsgálatot feltétlenül el kell végezni. 40 éves kor fölött szükséges az EKG, mellkasröntgen, laborvizsgálat és mammográfia.

További analízisekre lehet szükség abban az esetben, ha a páciensnek korábban már volt plasztikai műtétje, valamint, ha tartósan fennálló betegség miatt gyógyszereket szed. A mellfelvarrás műtétnek több típusa létezik. Kisebb mértékű beavatkozásoknál mellfelvarrás esetén elegendő a bimbóudvar körüli metszés alkalmazása, a vertikális mellfelvarrásnál viszont már a mellbimbó körüli heghez egy függőleges heg is csatlakozik.

A fordított T eljárás a leggyakrabban alkalmazott szépészeti operáció. A mell felső állományában keletkező hiány feltöltése mellimplantátum behelyezése helyett, saját zsírfeltöltéssel is megoldható, egy új eljárásnak köszönhetően. A beavatkozás legfontosabb előnyei közé tartozik, hogy a megereszkedett mellek helyett, telt és feszes keblekkel büszkélkedhetünk.

Ugyanakkor a műtét a mellek formázására is alkalmazható, de jól kombinálható mellnagyobbítással is. A nagyobb méretű, megereszkedett mellek esetén gyakran előfordul, hogy túl nagy a mellbimbóudvar, de a mellfelvarrás plasztikai műtét alatt van lehetőség a mellbimbók és a mellbimbóudvar kicsinyítésére egyaránt.

Sok nő panaszkodik arra is, hogy a megereszkedett mellek alatti rész begombásodik, ám ez a kellemetlenség az eredeti helyükre visszaemelt mellek esetén megszűnik. A mellfelvarrás új heg nélkül többször is megismételhető eljárás, amennyiben szükség volna erre. A weboldalon keresztül kérhet időpontot a szakorvoshoz.