champagne

Mi a különbség a champagne és a pezsgő között?

Ünnepségek, szülinapok, évzáró bulik, esküvők. Mi bennük a közös? Az, hogy champagne mindig az asztalon lesz. Sokan pezsgőként ismerik, azonban van közöttük különbség. Utóbbival szinte bármikor koccinthatunk, míg az előbbi csak a fontos ünnepeken kerül elő. Valójában mind a kettő szénsavas bor, ami Franciaországból származik és mára az egész világot meghódította.

A felfedezése egy véletlenhez köthető, mivel az elzárt borok közül sok megerjedt és eleinte azt hitték, hogy emiatt kárba veszett. Ma már kétszeri erjesztés során jutunk el a végleges italhoz, aminél nagy szerepet játszott a parafa dugók feltalálása. A légmentes zárás hozzájárul a végleges ízhez és a széndioxid buborékok megjelenéséhez.

A receptjét sokáig titok fedte, azonban ma már a birtokában vagyunk. A pezsgőt akár 3000 Ft-ért is beszerezhetjük, azonban nem éri meg összehasonlítani az exkluzív champagne ízével, hiszen némelyik fajta meghaladhatja a 100.000 forintos összeget is. Amennyiben nagy ünneplésre készülünk, próbáljuk ki a felejthetetlen aromáját!