kávé tamper

Mit tud nyújtani a kávé tamper?

Ezt az eszközt arra használják, hogy az őrölt kávészemeket az eszpresszógép szűrőkosarába tömörítsék. A kávé tamper egyenletesen elosztja az őrleményt és a megfelelő sűrűségűre tömöríti azt, ami fontos a jó eszpresszó elkészítéséhez. A maximalista baristák ilyen kiegészítőt használnak, hogy tökéletes kávékorongot érjenek el.

A jó minőségű kávé tamperek rozsdamentes acélból készülnek, lapos alappal rendelkeznek és tökéletesen illeszkednek a szűrőkosárba. A legjobb eredményt olyan termékekkel érhetjük el, amelyek pontosan vannak kalibrálva, hogy a kávétartállyal azonos méretűek legyenek.

A tamperek különböző formájúak és különböző jellemzőkkel rendelkeznek. Egyes modellek nyél nélkül készülnek. Ez remek választás az otthoni baristáknak, akiknek kis kávéállomásra van szükségük, ami kevesebb helyet foglal.

Az esztétika is szerepet játszhat a kávé tamper kiválasztásakor. Egyes kávékészítők csak a funkcióval törődnek, míg mások szeretik szép tárgyakkal körülvenni magukat és az exkluzív megjelenésű modellek remek lehetőséget kínálnak erre.