fagyasztó spray

Mitől annyira hatékony a fagyasztó spray?

A különféle baleseteket, sérüléseket a lehető leghamarabb el kell látni. Ekkor nyugodtan használható a fagyasztó spray vagy a jégzselé krém. Főleg a sportolók körében kedvelt eszköz ez, hiszen hatékony megoldást jelent. Ha edzés közben valamilyen sérülést szenved valaki, akkor mindig jó, ha kéznél van.

A sportklubok meccsein gyakran látni, hogy az ütközéseket, eséseket követően a pályán az egészségügyi személyzet kezéből gyorsan előkerül a fagyasztó spray. A segítségével a sérült sportoló sok esetben gond nélkül tovább tudja folytatni a játékot. Minek is köszönhető a sikere?

Az eszköz a speciális hatóanyagainak köszönhetően a rándulás, húzódás és zúzódás következtében jelentkező fájdalmat tudja enyhíteni. A leggyakoribb sportsérülések esetén bátran bevethető. Az izomhúzódás és az ínszalag húzódás esetében a fagyasztó spray hatékonysága megkérdőjelezhetetlen. A zúzódás pedig az esések és ütközések jellegzetes, legtöbbször véraláfutás kíséretében megjelenő eredménye. Ekkor is használható a termék.

Bevethető még a hatékony sebfertőtlenítő spray is

Nyílt seb esetén igazán lényeges a fertőtlenítés. A jódon kívül is vannak lehetőségek, és sokan a sebfertőtlenítő spray mellett döntenek. Természetesen a seb fertőtlenítésére csak olyan speciális sebfertőtlenítő szert szabad alkalmazni, ami alkalmas közvetlenül nyílt seben történő alkalmazásra.

A sebfertőtlenítő spray előtt vagy után sohasem szabad használni hintőport, ugyanis ez a sebváladékkal és a vérrel összekeveredve vart képez, ami elzárja a sebet az oxigéntől. Mindez pedig a regeneráció lelassulásához vezet. Ha nincs kéznél a sebfertőtlenítő spray, akkor sokkal jobb választás a langyos vízzel történő öblítés.

Abban az esetben, ha a sebben idegentest található és azt nem lehet eltávolítani, érdemes a lehető leghamarabb szakemberhez fordulni. A sebfertőtlenítés mellett igazán lényeges a sebvédelem is. Kisebb sérülésekkor sem szabad erről megfeledkezni. A kötszer használata mellett szól, hogy az felszívja a vért és a sebváladékot, illetve védi a sebet a kórokozóktól.