gerincsérv műtét nélkül

Műtét nélkül is gyógyítható a gerincsérv?

A nagy terheléssel járó és megerőltető munkák nem feltétlenül kellemesek, a szervezetet pedig komolyan próbára teszik. Ugyanakkor tévedés azt hinni, hogy csak és kizárólag ezeknek hatására alakulhatnak ki komoly panaszok, amilyen többek között a gerincsérv. Tény, hogy a nem megfelelő emelés, cipekedés ugyanúgy kiválthatja, de lehet más is a kialakulás hátterében. Egyre gyakoribb és sajnos a fiatalabb korosztály esetében ugyanúgy, főként azoknál, akik mozgásszegény életvitelt folytatnak.

Az állandó ülés, amit megkövetel egy irodai munka, előidézi a gerinc körüli izmok elgyengülését. Ha a szövetek nem kapnak megfelelő terhelést, akkor egyszerűen képtelenek ellátni a feladatukat. Csökken a vérellátás, lassan lebomlanak és elvékonyodnak, a gerincsérv pedig kitüremkedik. A szabálytalan testtartás, amit az ülés okoz, ezt csak fokozza. De nincs minden veszve és esetenként a drasztikus beavatkozás szintén elkerülhető. Sok gyógytornász szerint a gerincsérv műtét nélkül is gyógyítható.

Nem véletlen ez a megállapítás, ugyanis a gyakorlat azt látszik igazolni, hogy a komoly panaszok esetén sem késő cselekedni. A mozgást tehát semmilyen formában nem lehet megúszni. Még akkor is, ha a műtétre sor kerülne, a felépülési szakaszban ajánlani fogják a gyógytornát. A McKenzie torna keretében, olykor némi manuálterápai kiegészítéssel gyorsan érezhető lesz a javulás. A közvetlenül a célterületre fókuszáló edzéssorok révén, az elmozdult porckorong visszakerül a helyére és a nyomás alatt lévő idegek felszabadulásával a fájdalom is teljesen megszűnik.

Újra megfelelő testtartással lehet majd közlekedni és a kellemetlen végtagok zsibbadása sem fog ismét problémát okozni. A csigolyák közötti blokkok feloldása biztosítani tudja, hogy a kényelmes járás biztosítva legyen. Mindehhez pedig csak tornázni kell rendszeresen. A gyakori izomerősítés révén stabilizálható a jó eredmény és elejét lehet venni a probléma kiújulásának. A gyogytornaszom.hu weboldalon megtalálható a gerincsérv megelőzésére vonatkozó leírás, valamint a szolgáltatás költségei szintén felmérhetőek.