fuga javító

Remek munkát végez a fuga javító

Hidegburkolásnál, valamint téglakerítések készítésénél egyaránt szükséges kialakítani az építőelemek között minimális hézagot, amit másképpen fugának neveznek. Maradjunk a csempék lerakásánál, ahol ez teljesen megszokott eljárás és a szerepe az egyedi látványon túl, az anyagmozgásokból adódó terhelés kiküszöbölésében rejlik. Fontos továbbá megemlíteni, hogy semmi sem tart örökké, ezért a fuga javító bevetésére idővel szükség lesz.

Az epoxi, vagy műgyanta alapú komponensek nagy ellenállásnak és tartósságnak örvendenek, de többségében a cementet használják ilyen célra. A porózus szerkezetű komponens azonban kopik, a színe pedig halványul. A felújítás egyik lehetősége a teljes csere, ami komoly munkát igényel, de jobb esetben bőven elég a fuga javító használata, amivel az eredetinek megfelelő árnyalattal képezhetjük újjá, néhány egyszerű mozdulattal.

Hogyan történjen a színes fuga kiválasztása?

Sokan mellékesnek tartják, de valójában kulcsfontosságú lehet, hogy milyen árnyalatú fuga kerül a különféle csempék közé. A gyakorlati tapasztalatok szerint, a semlegesnek mondható cementszürke szinte mindenfélével remekül harmonizál, de azért a színes fuga sokat tud dobni a megjelenésen. Alapvető, miszerint megéri világos csempe és sötét fuga mellett dönteni, mert a használat során könnyen bekoszolódik, de ez leginkább csak a padlóra vonatkozó feltétel.

A falaknál az igen élénk vagy halvány árnyalatok is kiválóan mutatnak. Választható olyan színes fuga, ami magas kontraszthatással bír, de ez mindig csak rajtunk múlik. Ne kapkodjunk a döntés során, mert az eredményt évekig fogjuk nézni, ezért azt válasszuk, ami lefedi az igényeinket!

Szükséges a csempe élvédő használata

A profi munka elvégzése gyakran attól függ, hogy mindenre gondolunk. Remek példa erre a csempe élvédő időben történő beszerzése. Nem volna szerencsés, ha az utolsó pillanatban kellene kapkodnunk, ezért számoljuk ki előre az anyagigényt és találjuk meg a tökéletes terméket, ami megfelel minden szempontból!

Bár a falaknál viszonylag könnyen kiképezhetőek a sarkok, akár gérben történő csiszolásokat használva is, de a lépcsőkénél ez nem elég. A könnyű letörések ellen, a csempe élvédő tökéletes megoldást nyújt. Létezik ezeknek műanyag és fém változatuk is. Íves és szögleletes kialakítás között válogathatunk, valamint a műanyag termékeknél a szín tetszés szerint, a fuga árnyalatához szabható.

Miért éppen a walk in zuhany?

Az energia megtakarítás mellett, egyre nagyobb szerepet kap manapság a vízzel történő minél nagyobb spórolás. Amennyiben a tusolás mellett döntünk, a kádban való fürdés helyett, akkor érezhető mennyiséget takaríthatunk meg, ami a számlán visszaköszön. A walk in zuhany hasonlóan a megszokott épített jellegű típusokhoz, kiváló befektetés, ha kicsi a fürdő és nincs kád.

Annyiban különbözik a fülke jellegű típusoktól, hogy többnyire nincs ajtaja, illetve a szegély is hiányzik, így azonnal beléphetünk. Amire viszont mindenképpen törekedni kell a walk in zuhany kiképzésénél, az a megfelelő lejtés, hogy az elfolyó víz közvetlenül a szifonba távozzon, nehogy kifelé kezdjen szivárogni. Végeztessük mindig profi szakemberrel az építtetést.