otthoni edzés eszközök nélkül

Saját testsúlyos edzésterv nőknek – Így hozd magad formába otthon!

A szép alkat, a csinos, vonzó megjelenés minden nő álma, de sajnos, különböző okokból kifolyólag, mint a genetika, szülés, esetleg valamilyen betegség miatt, ez nem mindenkinek adatik meg. Persze némileg túlsúlyosan is lehetünk vonzóak, ezt senki nem tagadja, de valahogy mégis arra vágyunk, hogy tökéletes legyen a formánk. Férfiaknak és nőknek egyaránt eredményes lehet az otthoni edzés eszközök nélkül.

A gyakorlatokat és azok intenzitását jól megválasztva, ugyanolyan jó eredményeket érhetünk el, mintha edző- vagy fitneszteremben edzenénk. Ennek van még egy hatalmas előnye is, ami nem más, mint a tény, hogy nem szükséges drága gépeket, eszközöket vásároljunk otthonra. Mert remélhetőleg ezekre nem sokáig lesz szükség és aztán potom áron kénytelenek vagyunk eladni ezeket vagy egyszerűen tárolni a fölöslegessé vált eszközöket, a sokszor kisméretű lakásunkban.

Ráadásul a saját testsúlyos edzések kiváló hatékonyságúak, amire épül az Intenset elnevezésű otthoni edzésprogram is. Ezt az ingyenes edzéstervet és diétát Te is megtalálod az intenset.hu weboldalon. Sokat segíthet abban, hogy lefogyj és nagyon jó formába hozhasd magad, csinos és vonzó lehess újra. Ajánlott napközben is végezni az edzéseket, a szerencsésebbek be tudnak iktatni 15-20 perces tornát a programjukba. Akik ülőmunkát végeznek, azoknak kifejezetten célszerű 4-5 óra után intenzívebb mozgást végezniük. Ez például irodában nem kivitelezhető, de aki otthonról dolgozik, az könnyen megteheti.

Mindazonáltal, a legtöbbünknek az este az egyetlen olyan időpont, amikor az időnkbe belefér az otthoni edzés. 20-25 percnyi időt érdemes magunkra szánni, amikor a passzív tévénézés helyett, tornával kapcsolódunk ki. Nem jelent áldozatot, ráadásul még kitűnő, látható eredményt is hozhat, ha rendszeresen és rendesen elvégezzük a tornagyakorlatokat. Ha a családtagok hajlandóak velünk edzeni, akkor ez az egészséges mozgásforma megszokott esti programmá válhat, ami jót tesz a kapcsolatoknak és remek móka, szórakoztató buli is lehet.