propolisz tinktúra

Tudja meg, hogy a propolisz tinktúra mire jó!

A méhek nemcsak a porzásért felelősek, hanem más ajándékokat is készítenek. A propolisz tinktúra ereje éppen a cseppekben rejlik, amit szinte minden korosztálynak fogyasztania kellene, kivéve a 3 év alatti babákat. A cseppek meggátolják a gombák és vírusok szaporodását, szabályozzák a vérnyomást és növelik a test ellenálló képességét.

Ezek a pozitívumok a benne található flavonoidoknak és fenoloknak köszönhetőek. Gyakran felvetődik a kérdés, hogy a propolisz tinktúra mire jó még ezeken kívül? Az antioxidánsok és egyéb aktív összetevők eredményesen támogatják a szervezet védekező mechanizmusait, így segítenek megelőzni a betegségeket, illetve javítani az általános egészségi állapotot.

Gyakori kérdés, hogy a propolisz tinktúra mire jó?

Az előnyei közé tartozik többek között az is, hogy antibakteriális és sejtnövekedést elősegítő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért hasznos lehet a sebek, illetve sebfertőzések kezelésében. Helyileg alkalmazva támogatja a sérülés helyének gyógyulását és a bőr regenerálódását.

Hogy a propolisz tinktúra mire jó, hosszú órákon át lehetnek sorolni, ezért ebben a leírásban csak a legfontosabb előnyei kerülnek bemutatásra. Az említetteken kívül, a száj- és fogápolásban is kimondottan eredményes.

A propolisz az antibakteriális hatása miatt nagyon sok szájápolási termékben fellelhető. Az öblögetése vagy a fogínyre való alkalmazása segíthet csökkenteni a fogszuvasodást, az ínygyulladást és a többi gyakori szájüregi problémát.

Lényegében nemcsak fájdalom, hanem gyulladás csillapítására is gyakran előkerül. Összefoglalva azt mondhatnánk, hogy a szervezetre és a sejtekre is jó hatással van, éppen ezért egyre többen fogyasztják.

Tény és való, hogy a méhek nem az embernek készítik el, de szerencsére mi is élvezhetjük a hatását. Sokan csak méhszurokként emlegetik, mivel a rovarok ezt használják fel a kaptárban építőanyagnak, ezzel választják el a veszélyes maradékokat a lakóktól.

A méhek leleményességének köszönhetik az emberek ezt a fantasztikus csodaszert. Azt sokan tudják, hogy a propolisz tinktúra mire jó, de azt kevesen, hogy honnan származik. A növények különböző részei, például a rügyek, a levelek és a kérgek gyantát termelnek, amit a méhek összegyűjtenek és a kaptárba visznek.

A rovarok a gyantát a lábaikon hordozzák, majd a kaptár bejáratánál található rácsokra, lécekre, esetleg más felületekre rakják le. A propolisz gyűjtése általában egész évben folyamatosan történik. A méhek a környezeti feltételek és az elérhető növényzet függvényében válogatják össze a gyantát.

Miért annyira népszerű a lépesméz?

Elsősorban azt kell megemlíteni, hogy kiváló táplálékforrás és számos jótékony hatással bír az emberi szervezetre. A lépesméz gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban, ezért igazi energiabombának mondható.

Eredményesen támogatja az immunrendszert, ebből kifolyólag, a rendszeres fogyasztásával elkerülhetőek a megbetegedések és növelhető a szervezet ellenálló képessége a különböző fertőzésekkel szemben. A fruktóz és glukóz tartalma miatt gyorsan felszívódik, így ideális választás lehet sportolóknak vagy azoknak az embereknek, akiknek extra energiára van szükségük a munkájuk miatt.

A lépesméz antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért segíthet a gyomor- és bélrendszeri problémák enyhítésében. Gyakran alkalmazzák a bőrápolásban is, hiszen kiválóan hidratál.

Eredményesen csökkenti a pattanások és a gyulladások kialakulását, sőt, nyugtatja az epidermiszt. Érdemes beiktatni a mindennapi étkezésekbe, mivel a lépesméz jelentősen hozzájárul az általános egészségi állapot és a jó közérzet fenntartásához.

A propolisz helyes fogyasztása

Az egészségre gyakorolt jó hatásait nem lehet megkérdőjelezni. Ha esetleg felmerül bennünk a kérdés, hogy a propolisz tinktúra mire jó, akkor gondoljunk csak arra, hogy hány tagból állnak a kolóniák, azonban nem szoktak vírusos fertőzést kapni.

Innen vette át az ember a propolisz tinktúra használatát. Fogyasztását azonban nem szabad összekeverni a gyógyszerekkel. Fontos megjegyezni, hogy allergiás reakciókat válthat ki néhány egyénnél, ezért a fogyasztása nem ajánlott a méhészeti termékekre érzékeny személyeknek. Mindig konzultálni kell szakemberrel, a biztonság érdekében!