csepegtető cső

A csepegtető cső egy csodás találmány

Öntözőrendszer nélkül nem igazán bizonyul gazdaságos megoldásnak a növénytermesztés, hiszen az időjárás nem alakul mindig úgy, hogy kellő mennyiségű csapadékot biztosítson a növekedéshez és a jó terméshez. A csepegtető cső kétséget kizáró módon a leggazdaságosabb és hatékonyabb öntözési rendszer, ami lehetővé teszi, hogy a növények folyamatosan elegendő vízhez jussanak, ugyanakkor mégis gazdaságos.

Más megoldásokkal szemben, a csepegtető cső rendkívül kevés vizet bocsát ki, viszont azt a növények tövéhez adagolja. Így a kibocsátott víz nem fog elpocsékolódni, vagyis nem folyik el, távol a palánták tövétől, aminek következtében nem is párolog el nagyon gyorsan.

Ugyanakkor a csepegtető cső nem csupán víz tekintetében gazdaságos, hanem üzemanyag szempontjából is, hiszen sokkal kevesebb vizet kell megmozgatnia a pompának, mint más berendezések esetében. Ráadásul ezzel a módszerrel a palántasorok közötti rész nem gazosodik olyan gyorsan, hiszen ha nem esik az eső, akkor egyáltalán nem kerül víz erre a területre.