hideglaminálás

A hideglaminálás segít megőrizni a fontos iratokat

Laminálással a papíralapú irat megvédhető, legyen az a gyermekünknek készített rajz vagy fontos okirat. A hideglaminálás igen sokoldalú, ugyanis ezzel a lehetőséggel ragasztót lehet felvinni a papírra, így készülhet matrica is. A legtöbb ilyen gép nem igényel áramot, így nincs energiafogyasztás és lehetővé teszi, hogy bárhol lamináljon, a gép méretétől függően.

Biztonságos a használata, a külső felület nem forrósodik fel, így nem kell aggódni a tűzveszély miatt sem. A hideglaminálás nem károsítja a hőre érzékeny tárgyakat, mint például a fénykép, így bármit laminálhat vele. Így készülnek egyébként a poszterek, öntapadó matricák, sőt, még a járműgrafika is.

Többféle fólia elérhető, ezeket általában a vastagságuk szerint lehet megkülönböztetni. Az pedig, hogy milyen vastag fóliát kell használjunk a hideglaminálás során, attól függ, hogy milyen behatásokat kell majd elviselnie a dokumentumnak, illetve attól is, hogy milyen hosszú ideig szeretnénk megőrizni a minőségét. Laminálás során az iratok tartósak és vízhatlanok lesznek.