A talajjavítás szükségessége ma már nem kérdés

A Phylazonit Kft munkatársai évtizedek óta foglalkoznak a hazai talajoknak megfelelő baktériumtrágya kifejlesztésével. A hatékony talajjavítás gazdaságos eszköze a talajoltás, a baktériumtrágyával való kezelés, ám az állandóan változó a körülményekhez alkalmazkodni kell.

A Phylazonit mérnök szakemberei tudják, hogy a termékeiket folyamatosan fejleszteni kell. A saját tapasztalataik és gazdálkodók visszajelzései segítik évtizedek óta a munkájukat. A talajjavítás szükségességét egyetlen gazdálkodó sem vitatja, ám a mikéntjéről sokan nem tudnak még.

Ahogy az emberi szervezetnek is szüksége van a baktériumok jelenlétére, ugyanúgy a talajélet fenntartásához is szükségesek. Az utóbbi évtizedekben túlzásba vitt, és egyoldalú műtrágyázás, illetve a szármaradványok nem megfelelő beforgatása miatt ezeknek az apró mikroorganizmusoknak a száma folyamatosan csökken.

Ezeknek a pótlására a szervestrágya hiányában a folyamatos talajoltás, a baktériumtrágya a tökéletes megoldás. Alkalmazása mellett csökkenthetőek a műtrágyázásra fordított költségek, és a laza talajszerkezetnek köszönhetően a megmunkálás költségei is. A talajoltás a vetéssel együtt is elvégezhető, plusz gépmunkát ne igényel. A Phylazonit munkatársai minden szükséges információt megadnak az érdeklődő gazdálkodóknak.