kilincsre helyezett ajtóütköző

Ajtóütköző kilincsre: tényleg sokat segít!

Ez tipikusan olyan kiegészítő, amit a legtöbben akkor kezdünk használni, amikor már megtörtént a baj. Sosem szabad alábecsülni, hogy mennyire hasznos tud lenni egy kilincsre helyezett ajtóütköző. Mert számos oka lehet annak, hogy nem helyezhetjük el például a padlóra vagy a falra. Ha a kilincsen kap helyet az ajtóütköző, az is ugyanolyan hatékony megoldást jelent. Egy kicsapódó ajtó erejét nem szabad alábecsülni.

Megsérülhet a fal, de az ajtóban található zárbetét is tönkremehet egy erős ütést követően. Minek kockáztatnánk a plusz kiadást, ha egy költséghatékony, kilincsre szerelhető ajtóütközővel is felülkerekedhetünk a problémán. Szerencsére van miből válogatni, ezért egyszerűen megtalálhatjuk a megfelelő színű változatot. Az átlátszó kivitel is népszerű választás, mert ez szinte teljesen észrevehetetlennek számít. A választás során fontos figyelembe venni a kilincs típusát és formáját. Ezzel elkerülhető az a kellemetlen szituáció, hogy esetleg nem tudjuk felhelyezni az ütközőt a kilincsre.

Kilincsre helyezhető ajtóütköző minőségi anyagból

Mivel ennek az eszköznek az a szerepe, hogy tompítsa az ütődést, ezért rugalmas és strapabíró anyagból kell készülnie. Ha túl puha, akkor csekély mértékben ugyan, de egy nagyobb kicsapódás hatására mégis kárt tehet a fal felületében a kilincs. Ha túl kemény anyagból készül, akkor az ajtóütköző lesz az, ami csúnya nyomot hagy a falon. Az áttetsző változatok esetében nem áll fent az esélye annak sem, hogy színes nyomot hagyjanak a falon. A rossz minőségű gumi ajtóütközők a nyomás hatására nyomot, foltot hagyhatnak a falon, aminek körülményes az eltávolítása.

A zardepo.hu viszont kizárólag minőségi termékeket kínál erre a célra, amelyek nem rontják a nyílászárók dizájnját. Egy ilyen ütközőnél azt is figyelembe kell venni, hogy ne legyen útban a kilincs lenyomásakor. Egyáltalán nem tartozik a felesleges és drága kiegészítők közé. Amíg nem kezdenek el a falon a kilincsnyomok éktelenkedni, addig valószínűleg nem fog hiányozni. Viszont, ha peregni kezd a festék és a vakolat akkor égetően szükségesnek fogjuk érezni a mielőbbi beszerzését.