5w30 olaj

Az 5W30 olaj sokoldalú és gazdaságos

A munkagépek, személyautók, valamint a kétkerekű motorral felszerelt járgányok hosszú élettartamáért a tulajdonos sokat tud tenni. A rendszeres karbantartás és a jó minőségű 5W30 olaj együtt kiváló kombó, ha valakit igazán érdekel az autó állapota.

Lényegében ez a számokból és betűből álló jelölés egy bizonyos kategória, aminek gyártásával több cég foglalkozik. Az 5W30 olaj készítésével a MOL, ELF, illetve a Liqui Moly cégek foglalkoznak, ugyanakkor ez csupán néhány a sok közül. A Hungarolube webshopjában főleg ezen vállalatok termékeivel találkozhatnak a vásárlók. Az egyedi szintetikus 5W30 olaj vegyületeket speciális eljárási móddal készítik. A belső égésű motorok működése sokkal hatékonyabbá válik, amit onnan lehet észrevenni, hogy halkabb lesz a motorzaj, illetve csökken a fogyasztás.

Az 5W30 olaj vékony réteget képez a belső alkatrészeken, így képes biztosítani a folyamatos védelmet. Mivel a motorban lévő mozgó részek összeérnek egymással, így a súrlódásból adódóan hő keletkezhet, de az említett folyadék ezt a hőt is képes kordában tartani.