Szerszámgép felújítás

Gazdaságos megoldás a szerszámgép felújítás

Számos vállalkozás életében hatalmas szerepet játszanak a szerszámgépek. Ha ezekből egy is meghibásodik, az alaposan nyomot hagy a termelésen, ami ennek kapcsán a nyereség csökkenéséhez fog vezetni. Az excenter prés szerviz megkeresi és helyrehozza a hibát, amire természetesen garanciát vállal. Bár elpusztíthatatlan gépeknek néznek ki, az idő vasfoga és a folyamatos igénybevétel ezeket sem kíméli.

Amilyen nagyok és masszívak, annyira érzékenynek számítanak, hiszen minden gépezetnek vannak gyengepontjai, amelyekre fokozottan ügyelni kell. Megtörténhet, hogy be sem indul. Ennek az oka lehet valamilyen bonyolult elektronikai meghibásodás, de gyakran egyszerű vezeték vagy biztosíték kicserélésével máris segíteni tud az excenter prés szerviz. A komolyabb gondok akkor jelentkeznek, amikor a levegő-rendszer szorul javításra. Hogyha ilyen jellegű problémával állunk szemben, akkor valószínűleg csökken a prés hidraulikus teljesítménye.

Természetesen ennek a helyreállítása sem jelenthet gondot az excenter prés szerviznek. A szerszámgép felújítás egyébként nagyon népszerű szolgáltatásnak számít. Akadnak olyan elektromos, háztartási berendezések, kisebb, kézi szerszámgépek, amelyeknek a cseréje egyszerűbb és gazdaságosabb, mint a javíttatása. Elvégre ez a fogyasztói társadalom alapja, mindenből egyre többet és újabbat. Viszont a szerszámgép felújítás szembe megy ezzel az eszmével, hiszen a Teac csapata ott segít, ahol csak szükség van rá.

Az alkatrész pótlás és gyártás is megvalósítható. Ha kell, akkor a CNC gépek vezérlő egysége is újra programozható. Tehát ezek alapján bizton állítható, hogy nem igazán akad olyan meghibásodás, amivel a Teac szakemberei ne tudnának megbirkózni. Ezt a tudást nem lehet csak úgy a tankönyvekből elsajátítani, hiszen a tapasztalat kiemelten fontos ezen a téren. A szerszámgép felújítás kizárólag az adott modell pontos ismeretével valósulhat meg. Ezekből pedig rengeteg van! Még mindig számtalan régi típus van használatban, de hétről-hétre jelennek meg újabb változatok.