aljzatkiegyenlítő

Kell az aljzatkiegyenlítő a sík alaphoz

A burkolás előtt mindig meg kell győződni arról, hogy az alap egyenes. Ehhez pedig bizony elengedhetetlen az aljzatkiegyenlítő, aminek a segítségével gondok nélkül, igazán gyorsan vízszintesbe, síkba lehet hozni az adott felületet. Ennek köszönhetően egy hullámzó talaj helyett olyan felületet kaphat a ház tulajdonosa, ami teljes mértékben alkalmas lesz majd a gondoktól mentes burkoláshoz.

Mivel az aljzatkiegyenlítő ennyire lényeges, a szakemberek nem is kezdenek el egy projektet ennek a hiányában. Ez érthető is, hiszen roppant bosszantó, amikor a járólapot olyan körülmények között kell lefektetni, ami kis túlzással egy hullámvasútnak is kielégítő terepként szolgálna.

Az aljzatkiegyenlítő révén tökéletes munkát lehet végezni, amivel nem csupán a ház tulajdonosa, de a szakember is maximálisan elégedett lesz. Az aljzatkiegyenlítő megvételekor két típussal lehet találkozni. Az egyik az önterülő, a másik pedig a nem önterülő. Mind a kettőnek megvannak a saját előnyei és hátrányai, ezért alaposan meg kell fontolni, hogy mikor, melyik kerüljön használatba.