tequila fajták

Tequila fajták különböző ízekben

A szeszesitalok eltérő színben, ízben és érlelési időben jelenhetnek meg. A tequila fajták közül az első, amit érdemes megemlíteni, az a blanco. Lényegében ez az ital kiindulópontja. A legtöbb blanco ital éretlen marad és megőrzi kristálytiszta megjelenését.

Néhányat enyhén pihentetnek tölgyfahordókban, legfeljebb 60 napig, ami halványzöld árnyalatot adhat. A tölgyfahordókban, 2 hónaptól egészen 1 évig érlelt Reposado tequila fajták kiemelkedő színnel és kék agavé ízzel rendelkeznek, gyakran vanília, méz és pirított dió jegyei is vannak, valamint könnyebben érlelődik a szájban, mint a blanco fajták. A raposado kategória mindenki első szerelme lehet és nagyon jól illik egy klasszikus Paloma koktélhoz vagy dinamikus Margaritahoz.

Az anejo fajták 1-3 évet töltenek tölgyfahordókban érlelve, gyakran azok kedvencei, akik barna szeszesitalok iránt érdeklődnek, miután ráuntak a whiskyre. A tequila fajták íze nagyon változatos lehet, a tölgyestől és a fűszerestől a vajasig, minden a Tequilero mester preferenciáitól függ.